Maag- en darmklachten bij parkinson

Maag- en darmklachten bij parkinson

In een normale situatie leegt de maag zich regelmatig na het eten of drinken. Echter door een tekort aan dopamine kan de maag onregelmatiger gaan bewegen en zich dus niet precies op de juiste momenten of niet volledig ledigen. Er blijft meer voedsel achter in de maag. Hierdoor kan je een vol of opgeblazen gevoel krijgen, meer last krijgen van oprispingen en snel het gevoel hebben dat je vol zit bij het eten. Terwijl goed eten juist zo belangrijk is!

Door een vertraagde werking van de darmspieren kan ook verstopping ontstaan. Sommige mensen ervaren een gevoel van loze aandrang: het gevoel hebben dat je naar de wc moet maar als je dan eenmaal gaat komt er geen ontlasting.

Heb jij controle over jouw ziekte?
Praat er over met jouw huisarts of gespecialiseerd neuroloog. Of doe de parkinson zelftest om meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke situatie.
Lees volgende onderwerp
Symptomen ogen bij parkinson
Lees verder

Informatie op maat

Binnen 3 stappen informatie op basis van jouw keuzes.
Vraag 1/3

Voorbeeld vraag 1

Selecteer jouw antwoord

Nachten met parkinson

Maar liefst 70-90% van de mensen met parkinson heeft slaapproblemen1. En toch worden deze slaapproblemen weinig besproken, terwijl er vaak wel iets aan te doen is. Speciaal voor al die mensen die wakker liggen van parkinson, is er nu een podcast over slaap.

Meer informatie Luister de podcast