Tips voor wie niet zo'n prater is

Niet iedereen houdt ervan om te praten over zijn zorgen en gevoelens. Voor sommige mensen kan het best moeilijk zijn om erover te beginnen. Ze maken zich misschien zorgen dat ze zich niet goed kunnen uitdrukken of dat het gesprek te emotioneel zal worden. Toch is het goed dit te proberen omdat een gesprek echt heel veel opluchting maar ook veel begrip kan geven.

Als je het echt niet fijn vindt om te praten over persoonlijke dingen kan het ook een oplossing zijn om jouw gevoelens en gedachten op te schrijven. Dit kan bijvoorbeeld in een dagboek maar ook online. Het voordeel van online schrijven is dat je anderen de mogelijkheid geeft je te helpen en tips te geven. Zo zijn er fora beschikbaar waar je kunt communiceren met andere mensen met de ziekte van Parkinson. Kijk bijvoorbeeld eens op een forum of zoek op Facebook naar Parkinson pagina’s.

Heb jij de controle over jouw ziekte?

Praat er over met jouw huisarts of gespecialiseerd neuroloog. Of doe de Parkinson zelftest om meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke situatie.

Ook interessant: