homepage

Pak de controle over jouw leven met parkinson!

Doe de zelftest of
Informatie op maat Binnen 3 stappen informatie op basis van jouw keuzes.
Deze website is voor iedereen die meer wil weten over parkinson. Hoe ontwikkelt parkinson zich? Welke behandelopties zijn er allemaal? Hoe kunnen partners en kinderen met de gevolgen omgaan?

Mensen die aan kunnen geven wat er voor hun toe doet hebben meer controle over hun leven. Je kan een zelftest doen die op een rijtje zet wat voor jou belangrijk is en er zijn tips die jou een stap verder helpen.

Hoe ontwikkelt parkinson zich?

Bekijk ziekteverloop

Hoe ga je als naaste met de veranderingen om?

Zie de tips

Welke behandelingen zijn er?

Bekijk de opties

Ervaringen van anderen

Bekijk alle verhalen
Foto Karin
Karin 56 jaar (vrouw)
Na de diagnose wilde ik vooral geen ‘dood plantje’ worden.
Lees het hele verhaal
Foto Ingrid
Ingrid 48 jaar (vrouw)
Tijdens het eten valt mijn mes soms ineens hard op tafel.
Lees het hele verhaal
Foto Ruud
Ruud 68 jaar (man)
Mijn vrouw is vaak moe. Als er een feestje is, bekijken we of ze wel of niet mee kan gaan.
Lees het hele verhaal
Foto Veronique
Veronique 75 jaar (vrouw)
Eigenlijk is het niet vol te houden. Toch ben ik er elke dag. Ik laat mijn man niet in de steek.
Lees het hele verhaal
Slaapproblemen en Parkinson

Haal jouw slaapproblemen uit de slaapkamer de spreekkamer in

Iedereen slaapt weleens slecht, maar bij mensen met de ziekte van Parkinson komt dit vaker voor. Maar liefst 70-90% van de mensen met parkinson heeft slaapproblemen1. De ziekte van Parkinson kan op verschillende manieren de kwaliteit van slaap verslechteren.

Lees hier meer informatie over hoe parkinson voor slaapproblemen kan zorgen en wat er mogelijk aan te doen is.

Lees verder

Tips over leven met parkinson

Bronnen
  1. Louter et al. European Journal of Neurology 2013, 20: 259-265
Lees meer over de ziekte van Parkinson

Alles over de ziekte van Parkinson

Maandelijks zoeken meer dan 25.000 Nederlanders online naar informatie over parkinson. Dat zijn niet alleen mensen die de ziekte van parkinson hebben. Ook hun partners en kinderen, familie, vrienden en andere naasten zitten met allerlei vragen. Dat is ook goed te verklaren: parkinson is een chronische, progressieve ziekte die een grote impact heeft op de kwaliteit van iemands leven en zijn of haar omgeving.

Deze website is voor iedereen die meer wil weten over parkinson. Hoe ontwikkelt de ziekte van Parkinson zich eigenlijk? Wat zijn de symptomen nu precies? Welke behandelopties zijn er allemaal? Hoe kunnen partners en kinderen met de gevolgen omgaan? De antwoorden op deze en andere vragen vindt u hier.

Grip op jouw leven met parkinson

Daarnaast helpt deze website mensen grip te krijgen op hun leven met parkinson. Door onder andere praktische informatie, handige tips en ervaringsverhalen te delen. Door zo goed mogelijk te ondersteunen en te informeren. En door op een positieve manier mensen te stimuleren de controle over hun leven met parkinson te pakken én grip te houden.

Parkinson zelftest

Mensen met parkinson die kunnen aangeven wat er voor hen toe doet hebben meer controle over hun leven. Daarom kun je op deze website een zelftest doen waarmee je een overzicht krijgt wat voor jou belangrijk is. Zo heb je een houvast om met jouw behandelaar, partner of kinderen te praten over wat er voor jou toe doet. Dit helpt om steeds de best passende zorg te krijgen, dat je zo lang mogelijk de dingen kan blijven doen die voor jou belangrijk zijn en dat je zo veel mogelijk van het leven kan genieten.

Gevorderde vorm van parkinson

Er is online veel informatie te vinden over de eerste fase van parkinson, maar minder over de fase erna. Om grip te blijven houden is het juist zo belangrijk dat mensen met parkinson de regie over hun ziekte nemen en zo veel mogelijk te kunnen blijven doen wat er voor hen toe doet – ook in een gevorderd stadium. Mensen met de ziekte van Parkinson perspectief bieden en hen laten ontdekken wat ondanks de ziekteprogressie (nog) wél kan, daar gaat het op deze website om.

Slaapproblemen?

Ervaringsverhalen en tips voor een betere nachtrust.

Lees verder

Informatie op maat

Binnen 3 stappen informatie op basis van jouw keuzes.
Vraag 1/3

Voorbeeld vraag 1

Selecteer jouw antwoord

Nachten met parkinson

Maar liefst 70-90% van de mensen met parkinson heeft slaapproblemen1. En toch worden deze slaapproblemen weinig besproken, terwijl er vaak wel iets aan te doen is. Speciaal voor al die mensen die wakker liggen van parkinson, is er nu een podcast over slaap.

Meer informatie Luister de podcast